Shtjellime

Muret e qytetit të Mitrovicës mbushen me grafite

Kolektivi Feminist ka mbushur muret e qytetit të Mitrovicës me grafite feministe.

Në deklaratën e Kolektivit në rrjete sociale thuhet se: “Përmes grafiteve që kundërshtojnë kontrollin e burrave mbi trupin e grave, dhunimin e tyre në shtëpi, rrugë e institucione, ngacmimin seksual në shkolla, e robërimin e tyre nga burrat, hapësirat publike u ngjyrosën me revoltë dhe refuzim të çfarëdo shtypje ndaj secilës grua dhe vajzë.”

Ky është vetëm një nga aksionet në mbarë Kosovën që po zhvillohen nga ky grup.

Foto: Kolektivi Feminist
Foto: Kolektivi Feminist

About the author

Grazeta

Grazeta

Add Comment

Click here to post a comment