Category - Krejt-kah-pak

Krejt-kah-pak

Ditë aksionesh feministe

Sot në Prishtinë janë zhvilluar dy aksione feministe si reagim ndaj diskriminimit sistematik dhe dhunës ndaj grave. “Mos i jep zemër dhunuesit”, “Nuk ka...

Krejt-kah-pak

Valët e feminizmit

Historia e feminizmit përfshin narrativat (kronologjike apo tematike) e lëvizjeve dhe ideologjive të cilat kanë pasur për qëllim të drejtat e barabarta për...

Krejt-kah-pak

Pesë feministe me ndikim

Hélène Cixous Novelistja, kritikja letrare dhe poetja Cixous është e famshme për analizat e saj për të pavetëdijshmen, biseksualitetin dhe l’écriture féminine...