Category - Vox

Vox

Burrneshë a grua?

Portrete të ashpra, kryelarta, veshur me pantallona. Në veri të Shqipërisë, shumë njerëz i kanë njohur nga afër burrneshat, mund të kenë patur apo ende të kenë...

Vox

Pasojat e rrëfimit tim

Isha 11 vjeç kur u abuzova seksualisht për herë të fundit. Nuk e mbaj mend kur ka ndodhur për herë të parë. Ndoshta sepse e gjitha ishte e turbullt. Por, më...

Vox

Profesionet pink për gratë

“Kë do më shumë nga prindërit?” dhe “Çfarë do të bëhesh kur të rritesh?” mund të jenë pyetjet të cilat kanë qenë pjesë e fëmijërisë së shumë prej nesh, e...

Vox

Nuse me provë

Historitë e grave që sot janë mama në moshë apo gjyshe, mund të duken në pamje të parë si rrëfime imagjinare, por realisht ato janë përjetuar dhe ndoshta janë...

Vox

Gra, bashkohuni!

Në një vend si Kosova, ku furnizimi me ujë e rrymë 24/7 është luks e dhuna me bazë gjinore rritet më shumë se GDP çdo vit, gratë, si të shtypura me...