Author - Trina Hoti

Trina HotiTrina Hoti është studente e vitit të dytë në Departamentin e Sociologjisë, Fakulteti Filozofik. Që në moshën 13 vjeçare ajo është angazhuar në avokimin për të drejtat e fëmijëve duke qenë kryesuese e Asamblesë Komunale të Fëmijëve - Prishtinë dhe më pas e grupit monitorues të të drejtave të fëmijëve Respect Our Rights, ndërsa aktualisht është fasilitatore e Grupit Referues të të Rinjve në programin e UNICEF-it në Kosovë. Në cilësinë e delegates së të rinjve kosovarë, Trina ka përfaqësuar Kosovën në dy ngjarje ndërkombëtare, siç është ajo e Javës Evropiane për Veprim për Vajza (viti 2018) dhe në samitin e Ballkanit Perëndimor “It takes two to tango: the Western Balkans between hope and reality” (viti 2019). Po ashtu, ajo ka takuar vendimmarrës të lartë kosovarë dhe jo vetëm, dhe ka udhëhequr disa herë seanca parlamentare në Kuvendin e Kosovës me rastin e ditëve ndërkombëtare të fëmijëve.

Vox

Profesionet pink për gratë

“Kë do më shumë nga prindërit?” dhe “Çfarë do të bëhesh kur të rritesh?” mund të jenë pyetjet të cilat kanë qenë pjesë e fëmijërisë së shumë prej nesh, e...