Category - Vox

Vox

Nuse me provë

Historitë e grave që sot janë mama në moshë apo gjyshe, mund të duken në pamje të parë si rrëfime imagjinare, por realisht ato janë përjetuar dhe ndoshta janë...

Vox

Gra, bashkohuni!

Në një vend si Kosova, ku furnizimi me ujë e rrymë 24/7 është luks e dhuna me bazë gjinore rritet më shumë se GDP çdo vit, gratë, si të shtypura me...

Vox

Rritur në hije

A t’kam treguar, babë? Nata e rrugëve më rrëqethë. Hijet zgjasin gishtat, më grisin fustanin që kam veshë. Dritat e natës kokën kthejnë, kur duar të huaja, të...

Vox

Dhuna ekonomike ndaj grave

Se çfarë është dhuna, të gjithë jemi “familjar” me termin. Pak fliten e shtjellohen llojet e dhunës, ndër to edhe dhuna ekonomike. Të gjitha sjelljet që i...